Stadsmissionshälsan

Du som lever i hemlöshet, beroendeproblematik eller annan utsatt livssituation kan vända dig till Stadsmissionshälsan för hjälp med enklare vård- och omsorgsinsatser, hälsofrämjande samtal och stöd vidare till andra vårdinstanser. Vår sjuksköterska finns tillgänglig via drop in.

Med Stadsmissionshälsan kan vi erbjuda socialt utsatta grupper den vård de har rätt till men som ibland kan vara svår att tillgodogöra sig inom den ordinarie vården. En mycket viktig del i vårt arbete är att fånga upp patienterna i ett tidigt skede, för att förhindra allvarligare sjukdomstillstånd.

Vår sjuksköterska erbjuder vårdinsatser så som blodtryckskontroll, såromläggning, hälsofrämjande samtal samt stöd och vägledning i kontakt ytterligare vårdinstanser inom regionen.

Öppettider drop in-mottagning

  • Nyköping måndagar kl. 09.00-16.00 (lunchstängt kl. 12.00-13.00)
  • Eskilstuna tisdagar, onsdagar, torsdagar kl. 08.00-15.00 (lunchstängt kl. 12.00-13.00)

Gäller endast helgfria vardagar. Avvikande öppettider kan förekomma.

Stadsmissionshälsan är en öppen drop in-mottagning där det inte krävs någon tidsbokning. Alla besök är kostnadsfria. Våra mottagningar finns i både Eskilstuna och Nyköping.

Så kan vi driva Stadsmissionshälsan

Stadsmissionshälsan finansieras genom ett så kallat IOP (idéburet offentligt partnerskap) tillsammans med Region Sörmland.

Mer om Stadsmissionshälsan:

Tv: Stadsmissionen i Sörmland får behålla sin sjuksköterska – avtal med regionen förlängs | SVT Nyheter

Radio: Petra hyllas för vården på Stadsmissionen – ”Rätt kvinna på rätt plats” – P4 Sörmland | Sveriges Radio

Lena Högfeldt, vd Länsförsäkringar Södermanland
”Vi vill vara med och bidra till trygghet och skapa möjligheter för alla i Södermanland, därför samarbetar vi med Stadsmissionen.”
Se fler som investerat
Våra huvudpartner
Skickar

Anmäl er till vårt nyhetsbrev