100 000 steg för Eskilstunabor i matfattigdom

Pandemin har slagit hårt mot hushåll och barnfamiljer. I samband med att Eskilstuna Stadsmission utmanade näringslivet att vara med och stötta människor i ekonomisk utsatthet fick hälsoprofilerna Carola Ranmo och Lina Sönnerlid på CRfitness en idé. Tillsammans ska de gå 100 000 steg den 24 juni för att samla in pengar till Eskilstuna Stadsmission.

Initiativet, som fått namnet Steghjälpen, går mellan Malmköping och Eskilstuna via Sörmlandsleden och senare runt Eskilstuna, vilket väntas ta omkring 10 timmar. De som vill kan följa deras resa i sociala medier och även möta upp under eftermiddagen när de går den sista sträckan in i mål.

För oss har det alltid varit viktigt att ge tillbaka, men vi vill göra mer än att skänka en gåva. Med vår svettiga insats hoppas vi kunna engagera och inspirera andra att vara med och bidra och även uppmärksamma den ökade utsattheten som många upplever. Tillsammans kan vi göra ännu större skillnad, säger Carola Ranmo, grundare av CRfitness och etablerad hälsoprofil.

De pengar som samlas in går till Eskilstuna Stadsmissions verksamhet Matlaget, en av de verksamheter som märkt av pandemins effekter allra mest. Matlaget vänder sig till de som har svårt att klara sin försörjning och erbjuder veckovist matstöd och andra sociala insatser för att minska den ekonomiska stressen och förbättra livssituationen. Antalet medlemshushåll har fördubblats sedan pandemin bröt ut och i dagsläget stöttar vi 120 medlemshushåll. Många av dessa nytillkomna medlemmar är barnfamiljer.

Alla stadsmissionerna runt om i Sverige vittnar om en ökad utsatthet i samhället, särskilt matfattigdom bland barnfamiljer. Det kan handla om människor som i väntan på ersättningsstöd eller andra insatser har svårt att klara sin försörjning och som inte kan äta sig mätta med en näringsrik och varierad kost. Tillsammans med ett engagerat näringsliv kan vi göra en enorm skillnad för dessa människor. Därför är vi otroligt glada över att den här typen av initiativ, säger verksamhetschef Helena Kalaitzis Barrrögård.

Håll utkik i våra sociala medier för att följa deras resa!
#Steghjälpen

KONTAKTA GIVARSERVICE

För mer information om hur du kan vara med och bidra, kontakta vår givarservice på tfn. 016-13 12 40.

SVENSK INSAMLINGSKONTROLL

Eskilstuna Stadsmission har 90-konto och verksamheten kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Därför kan ni känna er säkra på att er gåva används på rätt sätt. Vi är också medlemmar i branschorganisationen Giva Sverige och följer deras kvalitetskod.

Våra huvudpartner
Skickar

Anmäl er till vårt nyhetsbrev