Terje fick lägenhet genom Bostad först

Eskilstuna-Kuriren har uppmärksammat vår verksamhet Bostad först som vi driver tillsammans med Eskilstuna kommun. I reportaget möter vi en av våra hyresgäster Terje som tidigare levde i hemlöshet efter problem med spelberoende.

”Terje växte upp på en idyllisk bondgård i Näshulta och hade, som han beskriver, ett helt vanligt ”Svenssonliv” – men så kraschade allt och han var hemlös under en lång period. Nu har han fått en egen lägenhet genom Stadsmissionens och kommunens modell Bostad först.”

Så inleder Eskilstuna-Kuriren sitt reportage om Terje och Bostad först. Här berättar Terje om sin bakgrund, livet som hemlös och känslan att äntligen ha ett eget hem.

Genom Bostad först får du som lever i hemlöshet en möjlighet till en egen bostad. Målet är att du ska kunna bo kvar i din lägenhet på samma villkor som alla andra hyresgäster. Ett mobilt boendestödsteam erbjuder stöttning utformat efter dina behov som bygger på att du själv är med och skapar dina mål, framtidsplaner och eventuella behandling för missbruk eller psykisk ohälsa.

Här kan du ta del av artikeln!

Foto: Eskilstuna-Kuriren

Våra huvudpartner
Skickar

Anmäl er till vårt nyhetsbrev