Annalie Welin är ny direktor för Eskilstuna Stadsmission

Annalie Welin klev in i rollen som tillförordnad direktor i samband med Tomas Lindroos bortgång. Nu står det klart att hon får fortsatt förtroende att leda och utveckla stadsmissionens sociala arbete i Eskilstuna och Nyköping.

När Annalie Welin påbörjade sin tjänst inom Eskilstuna Stadsmission var det i rollen som utvecklingschef. Men läget i organisationen ändrades hastigt under hösten när dåvarande direktor och medgrundare Tomas Lindroos avled efter en tids sjukdom. Efter att ha arbetat endast några veckor inom stadsmissionen gick Annalie Welin in i rollen som tillförordnad direktor.

Det var utmanande att efter relativt kort tid ta över ett så viktigt och betydelsefullt uppdrag. Min bakgrund inom socialt arbete gav mig en trygg grund för hur vi fortsatt ska driva våra sociala verksamheter framåt och var vi, i linje med Tomas vision, behöver fokusera för att skapa hållbarhet och nå ut till så många vi kan”, säger Annalie Welin, direktor Eskilstuna Stadsmission.

Efter en rekryteringsprocess har nu styrelsen fattat beslutet att ge Annalie Welin fortsatt förtroende att leda Eskilstuna Stadsmissions arbete i rollen som direktor.

”Att Annalie Welin tar ansvaret som direktor känns mycket tryggt och glädjande. Hon har utmärkta möjligheter att fortsätta det starka utvecklingsarbete som Tomas Lindroos varit ansvarig för”, säger Lars G Linder, ordförande för Eskilstuna stadsmission. ”Vi befinner oss i en händelserik tid, när vi förstärker vårt arbete för utsatta människor. Vi är mycket glada över att Annalie Welin är beredd att ställa sig i spetsen för det jobbet.

Eskilstuna Stadsmission, som sedan 2020 även driver Stadsmissionen i Nyköping, kommer under året att utöka med ytterligare verksamheter – Stadsmissionshälsan och Gårdsjöns Tonårsvård AB i Flen.

Vi har en spännande tid framför oss där vi breddar vår sociala drift med ett nytt verksamhetsområde. Vi möter en yngre målgrupp där vi kan arbeta förebyggande för att möta upp ungdomar i en svår utsatthet. Likväl utvecklar vi vårt samarbete med Region Sörmland gällande vårt nya uppdrag Stadsmissionshälsan och blir därmed en länk mellan civilsamhället och primärvård samt andra vårdinstanser”, säger Annalie Welin, direktor Eskilstuna Stadsmission.

Foto: Emil Berglund, aStory

Våra huvudpartner
Skickar

Anmäl er till vårt nyhetsbrev