Eskilstuna Stadsmissions utmärkelse 2021

För andra året i rad delar vi ut Eskilstuna Stadsmissions utmärkelse för att uppmärksamma en kärleksfull handling som gjort skillnad för människor som lever i någon form av utsatt livssituation. Idag, på alla hjärtans dag, tilldelades Tommy Sjöberg och Ulrica Huselius 2021 års utmärkelse för deras julinsamling till Matlaget.

Inför julen ville Tommy Sjöberg och Ulrica Huselius göra skillnad för Eskilstunabor i ekonomisk utsatthet. Deras initiativ lyckades engagera och ena en hel Facebokgrupp och tillsammans samlade de in över 13 000 kronor under december – ett värde som motsvarar en månads matstöd till 13 familjer. De uppmärksammade även den utsatthet som så många upplever inför julen.

Idag, på självaste alla hjärtans dag, tog Tommy och Ulrica emot Eskilstuna Stadsmissions utmärkelse för deras initiativ som gjorde direkt skillnad för Matlagets arbete. Priset delades ut i Matlagets lokaler av socialchef Helena Kalaitziz Barrögård och teamledare Carina Helmisdotter.

Motiveringen: ”Årets mottagare bevisar att två enskilda individer kan åstadkomma stor förändring. Tommy Sjöberg och Ulrica Huselius engagemang har inspirerat och enat Eskilstunabor att tillsammans se till att ge fler familjer och hushåll möjlighet att fira en lite godare och varmare jul. Deras insamling ”Tomtarna på FB” resulterade inte bara i 13 160 kronor till Matlagets arbete, de uppmärksammade och belyste även den utsatthet som så många Eskilstunabor drabbats av i spåren av pandemin. Eskilstuna Stadsmission tackar Tommy Sjöberg och Ulrica Huselius för deras handlingskraft och medmänskliga omtanke.”

Våra huvudpartner
Skickar

Anmäl er till vårt nyhetsbrev