Hand upp för Eskilstuna

Stadsmission startar för tredje året i rad en kampanj för att engagera Eskilstunas näringsliv i arbetet att skapa en mänskligare stad, för alla. I år uppmärksammar vi matfattigdom genom att samla in pengar till vår verksamhet Matlaget.

Så går kampanjen till

Företagen antar utmaningen genom att skänka 1 000 kr till Matlaget och skicka utmaningen vidare till tre andra företag vardera att göra detsamma. Utmaningen sker genom ett inlägg, en bild eller en film på Facebook, Instagram eller Linkedin, beroende på var företaget har sin största publik. På så sätt skapar vi stor spridning i sociala kanaler.

1 000 kronor motsvarar värdet av fyra kassar matstöd till en barnfamilj. Som givare bidrar du till Matlagets hela verksamhet, vilket innebär allt från kompletterande matinköp till kostnad för transport och personal.

Föregående års Hand upp-kampanj drog nästan in 100 000 kr. Målet är att nå upp till den summan i år.

Så gör du för att delta:

  • Bidra med 1 000 kr till Swish 123 900 51 17 eller PG 90 05 11-7. Märk insättningen med ”Hand upp”.
  • Utmana tre andra företagare att göra detsamma genom att tagga dom i ett inlägg på Facebook, Instagram eller Linkedin (eller varför inte alla tre?).
  • Kom ihåg att använda hashtagen #HandUppFörEskilstuna och att göra ditt inlägg offentligt för att andra ska kunna se det. Om du vill använda en färdig text i ditt inlägg kan du kopiera texten längre ned på sidan.

Därför behöver matlaget stöd

Under pandemin har trycket på stadsmissionens verksamheter ökat, så även för Matlaget där antalet medlemmar fördubblats sedan 2020.

Matlaget vänder sig till människor i ekonomisk utsatthet. De som har svårt att klara sin försörjning kan ansöka om medlemskap för att ta del av matstöd samt andra insatser som ska underlätta vardagen och minska den ekonomiska stressen. Det kan handla om hjälp med planering och budgetering eller stöd kring näringslära och råvaror. Matstödet består av funktionellt matsvinn från lokala livsmedelsbutiker och delas ut varje vecka.

Medlemskapet varar som längst i ett år och ska fungera som ett tillfälligt stöd på vägen tillbaka till en förbättrad livssituation.

Textmall att kopiera och använda i sociala medier

Hand upp om du också vill investera i ett mänskligare Eskilstuna! Pandemin har slagit hårt mot många hushåll och barnfamiljer – därför är jag/vi med och stöttar Eskilstuna Stadsmissions arbete för människor som lever i matfattigdom.  
1 000 kr motsvarar fyra kassar matstöd för en barnfamilj. Jag/Vi har bidragit med 1 000 kr och utmanar Förnamn Efternamn företag 1, Förnamn Efternamn företag 2 och Förnamn Efternamn företag 3 att göra detsamma.

Så här gör du för att delta:
1. Ge ditt bidrag via Swish 123 900 51 17 eller PG 90 05 11-7. Märk insättningen med ”Hand upp”.
2. Utmana tre företag via ett inlägg på Facebook, Instagram eller Linkedin – kom ihåg att använda #HandUppFörEskilstuna och att göra inlägget offentligt.

Nu kör vi!

#HandUppFörEskilstuna #Investeraimänniskor #Matlaget #Matfattigdom
Genom att delta i kampanjen godkänner jag att Eskilstuna Stadsmission har rätt att publicera mitt namn och bild. För mer information, besök Eskilstuna Stadsmissions webbsida.

Svensk insamlingskontroll

Eskilstuna Stadsmission har 90-konto och verksamheten kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Därför kan ni känna er säkra på att er gåva används på rätt sätt. Vi är också medlemmar i branschorganisationen Giva Sverige och följer deras kvalitetskod.

Våra huvudpartner
Skickar

Anmäl er till vårt nyhetsbrev