Skadegörelse på Härbärget

Under kvällen och natten till torsdag utsattes Härbärget för skadegörelse av en man som är tidigare gäst i våra verksamheter. Rutor till härbärgets sovsalar har slagits sönder och skador har uppstått på en av stadsmissionens bilar. Ingen gäst eller medarbetare kom till fysisk skada, men händelsen har skrämt och upprört många av dem som övernattade hos oss.

2022-04-07 09.00

Mannen var avstängd från våra verksamheter och hade nekats plats på Härbärget på grund av en grov misshandel som ägde rum samma eftermiddag i Dagverksamheten. En av våra gäster fick lättare skador under misshandeln. Även denna händelse skrämde och upprörde de andra som vistades i verksamheten.

På grund av detta har Dagverksamheten tillfälligt stängt under förmiddagen. Vi arbetar för att återställa verksamheten och hantera de skador som uppstått så fort vi kan och strävar efter att även hålla Härbärget öppet i natt. Vi genomför riskbedömning för att hålla våra medarbetare och gäster trygga och kan homma att hålla fortsatt stängt om situationen kräver det.

Mer information kommer under dagen. För frågor, kontakta Maria Lagerkvist på 073-773 56 82.

Våra huvudpartner
Skickar

Anmäl er till vårt nyhetsbrev