Stöd till studenter

När du lever i fattigdom tvingas du ofta avstå från aktiviteter som inte ryms i en pressad ekonomi. Vi vill att fler ungdomar ska kunna ta del av glädjen som studentfirande innebär – därför delar vi ut presentkort till flera gymnasieskolor för att erbjuda studenter möjlighet att ta del av fest-, bal- och studentkläder på Stadsmissionens Second hand på Kungsgatan i Eskilstuna och Västra Storgatan i Nyköping.

På så sätt kan vi ge studenterna fler valmöjligheter och erbjuda stöd på ett sätt som ger dem en känsla av egenmakt och normalitet.

Du kan bidra genom att se till att butikerna är välfyllda med fina plagg och accessoarer. Vi tar tacksamt emot:  

  • Kostymer och skjortor
  • Balklänningar
  • Vita studentkläder (klänningar, byxor, kjolar, blusar, koftor)
  • Slipsar, flugor, bälten
  • Festskor (dam och herr)
  • Övriga accessoarer (hårspännen, smycken, handväskor)

Din gåva lämnas in direkt i butiken på Kungsgatan i Eskilstuna och Västra Storgatan i Nyköping. Allt som lämnas in ska vara helt och rent.

Så går insamlingen till

Vårt fokus är att erbjuda stöd på ett sätt som ungdomarna lätt kan ta till sig och utan att skapa en situation som innebär stigma för ungdomen eller att deras situation blir synlig för andra. Därför väljer vi att genomföra insamlingen tillsammans med Stadsmissionens Second hand då vi ser att det gynnar personerna som vi gör denna insats för, dels genom att de får fler produkter att välja mellan men även för att vi kan möta fler ungdomar.

Detta innebär också att fler kunder kan ta del av de plagg som samlas in. Alla kunder som handlar på Stadsmissionens Second hand är med och bidrar till att vi kan erbjuda fler Eskilstunabor och Nyköpingsbor arbetsträning. Dessutom gör vinsten direkt skillnad i Stadsmissionens sociala verksamheter lokalt.

De gymnasieskolor som vi samverkar med är i skrivande stund Rekarnegymnasiet, Grillskagymnasiet, Rinmansgymnasiet i Eskilstuna samt gymnasium i Nyköping. Vi förser totalt 100 elever med presentkort á 500 kr.

Tack för att ni är med och gör skillnad!

Våra huvudpartner
Skickar

Anmäl er till vårt nyhetsbrev