We Got Your Back Eskilstuna!

We Got Your Back är ett samarbete mellan Eskilstuna Stadsmission och Eskilstunabaserade kampsportföretaget Rebelz för att uppmärksamma utanförskapet i Eskilstuna. På onsdag den 25 maj släpps den specialframtagna t-shirt som ska ena och engagera Eskilstunaborna till att stå upp för alla dem som lever i social utsatthet.

Rebelz grundare Daniel Rosendahl har tagit fram en specialdesignad t-shirt där försäljningens överskott går direkt till Stadsmissionens lokala verksamheter som stöttar människor i hemlöshet, fattigdom och annan social utsatthet.

När vi fick en insikt i arbetet som Eskilstuna Stadsmission gör ville vi vara med och stötta på något sätt. Rebelz är vana att jobba med samarbeten och genom We Got Your Back har vi kunnat hjälpa Stadsmissionen att komma i gång och arbeta med merchandise. Nu kan de fortsätta göra coola collabs med fler företag, säger Daniel Rosendahl, CEO Rebelz.

Initiativtagare och ambassadör för samarbetet är rättvisekämpen och Eskilstunabon Fredrik Pettersson som också använt sin röst och plattform för att förmedla berättelser från stadsmissionens verksamheter. I en serie reportage som publiceras löpande i Fredriks sociala kanaler får vi följa hans besök där han möter medarbetare och behövande.

– Jag ser det som att jag jobbar på uppdrag av de människor som behöver Stadsmissionens hjälp allra mest – hemlösa, fattiga, flyktingar och människor i utanförskap. De vars röst sällan hörs, jag tänker att de får låna min. Jag gör det i en ödmjuk förhoppning om att fler ska få upp ögonen för Stadsmissionens roll och uppdrag, för de ovärderliga insatser de gör och för att de behöver fler som backar deras verksamhet – med en slant, en gåva och en insats, säger Fredrik Pettersson.

Överskottet på försäljningen går direkt till Stadsmissionens verksamheter, så som Matlaget, Härbärget, Dagverksamheten eller insatser för ukrainska familjer i Eskilstuna. En såld t-shirt motsvarar en fylld matkasse till en familj som har svårt att klara sin försörjning eller fem varma mål mat för människor som lever i hemlöshet. Den kan också möjliggöra en pysselstund för ukrainska barn som sökt trygghet i Eskilstuna.

– Vi är otroligt glada och förväntansfulla över att lansera We Got Your Back! Som ideell förening är vi beroende av engagemang och stöd från samhället, näringslivet och privatpersoner för att vi ska kunna driva vårt arbete. Det här initiativet är viktigt för att fler ska få upp ögonen för utanförskapet i Eskilstuna och hur vi tillsammans kan göra skillnad, säger Annalie Welin, direktor Eskilstuna Stadsmission.

T-shirten finns tillgänglig för försäljning på eskilstunastadsmission.se/shop från och med onsdag den 25 maj klockan 19.00.

Våra huvudpartner
Skickar

Anmäl er till vårt nyhetsbrev